Recept: Zalm en kabeljauw uit de oven
|
Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 
|
Ingrediënten Recept
- 1 ei
- 4 pruimtomaten
- 3 takjes verse basilicum
- 50gram zwarte olijven zonder pit
- 4 ansjovisfilets
- 150 gram verse zalmfilet
- 150 gram verse kabeljauwfilet
- zout en peper
- 2 eetlepels citroensap
- extra nodig: bakpapier
Instructies Recept
- Verhit de oven voor op 200 graden (hetelucht 180).
- Knip 2 cirkels uit het bakpapier met een doorsnede van ca 35 cm.
- Klop het ei los en bestruik de randen van het bakpapier ermee, dit moet even rusten.
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Was en snij de basilicum in reepjes.
- Hak de olijven en de ansjovis fijn
- Meng de tomaten met de basilicum, olijven en de ansjovis.
- Halveer de zalm en de kabeljouw in 2 gelijke delen.
- Bestrooi de vis met zout en peper en besprenken met het citroensap.
- Verdeel het tomatenmengsel over het midden van de 2 vellen bakpapier.
- Verdeel eerste de kabeljauw en dan de zalm over het mengsen en vouw de randen van het bakpapier dicht.
- Leg de pakketjes op een bakplaat en laat deze in het midden van de oven in ca 15 minuten gaar worden.
- Serveer de pakketjes op borden en scheur de pakketjes open.
Dit recept is voor 2 personen, ca 315 kcal p.p