Recept: Yoghurtpudding met kersen
|
Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 
|
Ingrediënten Recept
- 500 ml magere yoghurt
- 150 - 200 ml sinaasappelsap
- 15 druppels zoetstof
- beetje citroensap
- 6 eetlepeles ELK (magere melkpoeder van Campina)
- 3 ijsblokjes
- 2,5 eetlepel gelatine
- 250 gram kersen of bessen
Instructies Recept
Dit recept is voor 2 personen
- Mix 500 ml. magere yoghurt, 150 a 200 ml. sinaasappelsap, 15 druppels zoetstof, citroensap en 6 eetlepel ELK met 3 fijngestampte ijsblokjes tot een schuimige massa.
- Los 2,5 el. gelatine op in wat sinaasappelsap en voeg de gelatine aan het mengsel toe.
- Als dit bijna stijf is, wordt het nog eens tot een luchtig geheel gemixed.
- Doe er voorzichtig 250 gr. kersen of bessen door.
- Laat alles in een omgespoelde springvorm opstijven in de koelkast.