Ingrediënten Recept
Voor 4 personen
Voedingswaarde : 180 kcal p.p.
2 komkommers (circa 500 g elk)
zout
4 sneden witbrood
¼ liter melk
2 teentjes knoflook
2½ dl volle yoghurt
3 eetl. olijfolie
60 g verse dille
versgemalen witte peper
witbrood, voor het opdienen
Instructies Recept
Schil de komkommers en schaaf ze in dunne plakken. Spreid ze uit op een
schaal, strooi er ½ theelepel zout over en laat circa 30 minuten trekken.
Verwijder de korst van het witbrood en laat het brood circa 5 minuten in
de melk weken. Neem dan uit de melk en knijp goed uit.
Pel en hak de knoflook en pureer met het witbrood, de yoghurt en de
olijfolie in een blender. Was de dille, schud droog en hak de blaadjes
fijn.
Giet het vocht van de komkommers af en druk ze goed uit. Meng de plakjes
door de yoghurtpuree en breng op smaak met zout en peper. Roer er
tweederde van de dille door en zet de soep dan minstens 1 uur in de
koelkast.
Roer de soep voor het opdienen goed door, strooi er de rest van de dille
over en dien op met witbrood.