Recept: Waldorfsalade met pijnpitten
|
Informatie over dit recept:
Door gebruiker: sandra
Waardering:
|
Ingrediënten Recept
- 1,5 dl magere yoghurt
- 2 eetl zure room (30 gr)
- sap van 1/2 citroen
- snufje zeezout
- witte peper
- 1 msp kerrie
- 1 theel koudgeperste druivenpitolie (5 gr)
- 200 gr knolselderij
- 2 appelen (200 gr)
- 1 plak ananas (50 gr)
- 1 eetl gehakte munt
- 1 eetl geroosterde pijnpitten (10 gr)
Instructies Recept
- Roer de zure room door de yoghurt en maak dit op smaak af met zeezout, peper en citroensap.
- Roer de kerrie en olie door elkaar en schep dit door de yoghurt.
- Was de selderij, schil hem en snijd hem in zeer dunne reepjes.
- Was de appelen, schil ze, verwijder het klokhuis en rasp ze.
- Schep de knolselderij en appel door de yoghurt.
- Verwijder de schil en het bittere middengedeelte van de ananas.
- Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en schep het eveneens door de yoghurt.
- Laat de salade 10 minuten rusten.
- Schep de gehakte munt erdoor en bestrooi de salade met pijnpitten.
Dit recept is voor 4 personen, 92 K calorieen p.p