Ingrediënten Recept
- 400 gram kip(filet)
- 500 ml. bouillon van een blokje
- 1 goudrenet in stukjes
- citroensap (voor appel en knolselderij)
- 2 mandarijnen of 1 sinaasappel
- 8 halve walnoten (fijngehakt)
- 1 bosje bieslook (in rolletjes geknipt)
- 1 kleine knolselderij in reepjes en geblancheerd
- 60 gram bleekselderij in reepjes en geblancheerd
- 25 gram rozijnen
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel dieetmargarine
- 150 ml. magere yoghurt
- 6 bladeren ijsbergsla
Instructies Recept
Dit recept is voor 4 personen
- Maak een sausje van het citroensap, de dieetmargarine, de yoghurt, peper en zout.
- Kook de kip in de bouillon in 10 minuten gaar. Besprenkel de appel en knolselderij met citroensap.
- Maak vervolgens het kipmengsel van de kip, appel, noten, bleekselderij, mandarijn, bieslook en rozijnen.
- Giet het sausje over het kipmengsel.
- Even doorroeren en 1 uur in de koelkast in laten trekken.
- Serveer de salade op de slabladeren.