Ingrediënten Recept
4 tongen
citroensap
of uit de diepvries (1 pak van 600 gr,
ontdooid en uitgelekt)
3 dl magere yoghurt
zout
versgemalen zwarte peper
50 gr boter
750 gr gekookte, gehakte spinazie, vers
Instructies Recept
Bedruppel de vis met het citroensap. Snijd de boter in kleine stukjes en
verdeel de helft hiervan over de vis.
Rooster de tong 15 minuten onder een voorverwarmde hete grill; keer ze
regelmatig om en bedruppel ze met extra citroensap. Verdeel tijdens het
roosteren, de rest van de stukjes boter over de vis om verbranden te voorkomen.
Doe de gehakte spinazie met de yoghurt in een pan en verwarm dit mengsel al
roerend door. De yoghurt mag niet aan de kook komen, anders gaat hij schiften.
Voeg zout en peper naar smaak aan het spinazie mengsel toe.
Schep de spinazie op een grote, warme schaal en schik de geroosterde vis hier
bovenop.
recept voor 4 personen ongeveer 260 calorieen p.p