Ingrediënten Recept
5 eieren
2 lente-uitjes, in ringen
1 - 2 eetl fijngesneden verse koriander
1 - 2 eetl grof gesneden bieslook
5 rijpe tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd, in stukken
1,25 L groentebouillon
4 limoenblaadjes (djeroek poeroet)
4 dunne plakjes gemberwortel
zout
peper
3 sjalotten, in ringen
2 eetl olie
Instructies Recept
Bak de sjalotten circa 4 minuten in de hete olie.
Voeg de tomaten toe en bak ze circa 5 minuten mee.
Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook.
Voeg limoenblad, gemberwortel, zout en vissaus toe en laat de soep afgedekt op
zacht vuur circa 30 minuten koken.
Verwijder limoenblad en gemberwortel.
Klop de eieren los en schenk ze in een dun straaltje in de kokende soep onder
voortdurend roeren.
Neem de soep direct van het vuur, breng op smaak met zout en peper en bestrooi
met lente-ui, koriander en bieslook.
195 calorieen, recept voor 4 personen