Slanke RECEPTEN - Vermicellisoep met groenten Hlalem


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Vermicellisoep met groenten Hlalem

Dieet Recept Vermicellisoep met groenten Hlalem

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 0 sterren


Ingrediënten Recept

  • 50 g gedroogde kekererwten

  • 1 middelgrote ui

  • 4 eetl. koudgeperste olijfolie

  • 2 eetl. tomatenpuree

  • ½ theel. harissa

  • ½ bosje bladpeterselie

  • 2 takjes selderij

  • zwarte peper

  • zout

  • 1 theel. mild paprikapoeder

  • 3 kleine, malse artisjokken

  • 100 g verse of diepvries tuinbonen

  • 200 g verse of diepvries doperwtjes

  • 150 g fijne, korte (eier-)vermicelli


Instructies Recept

  • Week de kekererwten een nacht.

  • Giet de kekererwten dan af.

  • Zet ze onder schoon water en laat afgedekt op een laag vuur circa 3 uur (of 1 uur in een snelkookpan) garen.

  • Schep er het zich in het begin vormende schuim af.

  • Laat in het kookvocht afkoelen en doe de erwten
    dan over in een zeef.

  • Pel de uien en snijd ze in kleine blokjes.

  • Verhit de olie in een soeppan en fruit er de uien glazig in.

  • Roer de tomatenpuree en harissa in ¼ liter water glad, schenk bij de uien en voeg er nog 1¼ liter water aan toe.

  • Was de peterselie en de selderij, hak de blaadjes, voeg ze toe en breng alles samen aan de kook.

  • Breng de bouillon op smaak met royaal peper, zout en paprikapoeder.

  • Laat op een laag vuur circa 10 minuten afgedekt zachtjes koken.

  • Was intussen de artisjokken.

  • Verwijder de harde blaadjes en snijd de bladpunten fors bij tot aan het vlezige gedeelte.

  • Verwijder de baard aan de binnenkant, snijd de stelen bij, schil ze dun af en verdeel deartisjokharten in acht partjes.

  • Voeg de artisjokken, kekererwten, tuinbonen en doperwtjes aan de bouillon toe en laat circa 10 minuten zachtjes doorkoken.

  • Voeg er dan de vermicelli toe en laat circa 15 minuten meekoken.

  • Breng de soep op smaak en dien op.


480 kcal p.p.

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.