Ingrediënten Recept
Voor 4 personen
Voedingswaarde : 300 kcal p.p.
2 courgettes (ca. 500 g)
zout
peper
2 tomaten
4 takjes selderij
1 pak Braadmix (Zonnatura)
2 dl water
1 ei
50 g geraspte oude kaas
1/2 tl cayennepeper
1 el tomatenpuree (blikje)
1 el boter of margarine
Instructies Recept
Ovenschotel invetten. Courgettes wassen en kroontjes verwijderen.
Courgettes in lengte halveren. Met lepel vruchtvlees tot 1 cm van rand
eruit scheppen. Tot gebruik afgedekt wegzetten. Uitgeholde courgettes
bestrooien met zout en peper. Omgekeerd op bord ca. 1/2 uur laten uitlekken.
Tomaten wassen, halveren en zaadjes verwijderen. In stukjes snijden. In
kopje selderij fijnknippen. In kom doen: tomaat, 2/3 van selderij,
Braadmix, 2 dl water, 1 ei, kaas, cayennepeper en tomatenpuree. Met vork
goed door elkaar mengen. Courgettes hoog opvullen met Braadmixmengsel.
In ovenschotel zetten. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 200 C. In midden van oven courgettes in ca. 30 min.
gaar en bruin laten worden. Intussen in koekenpan boter verhitten.
Hierin vruchtvlees van courgettes en rest van selderij ca. 5 min. bakken.
Op smaak brengen met zout en peper. Apart bij courgettes geven. Lekker
met komkommersalade.