Slanke RECEPTEN - Vegetarisch gevulde courgette


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Vegetarisch gevulde courgette

Dieet Recept Vegetarisch gevulde courgette

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 4 sterren


Ingrediënten Recept
Voor 4 personen

Voedingswaarde : 300 kcal p.p.



2 courgettes (ca. 500 g)

zout

peper

2 tomaten

4 takjes selderij

1 pak Braadmix (Zonnatura)

2 dl water

1 ei

50 g geraspte oude kaas

1/2 tl cayennepeper

1 el tomatenpuree (blikje)

1 el boter of margarine

Instructies Recept
Ovenschotel invetten. Courgettes wassen en kroontjes verwijderen.

Courgettes in lengte halveren. Met lepel vruchtvlees tot 1 cm van rand

eruit scheppen. Tot gebruik afgedekt wegzetten. Uitgeholde courgettes

bestrooien met zout en peper. Omgekeerd op bord ca. 1/2 uur laten uitlekken.

Tomaten wassen, halveren en zaadjes verwijderen. In stukjes snijden. In

kopje selderij fijnknippen. In kom doen: tomaat, 2/3 van selderij,

Braadmix, 2 dl water, 1 ei, kaas, cayennepeper en tomatenpuree. Met vork

goed door elkaar mengen. Courgettes hoog opvullen met Braadmixmengsel.

In ovenschotel zetten. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Oven voorverwarmen op 200 C. In midden van oven courgettes in ca. 30 min.

gaar en bruin laten worden. Intussen in koekenpan boter verhitten.

Hierin vruchtvlees van courgettes en rest van selderij ca. 5 min. bakken.

Op smaak brengen met zout en peper. Apart bij courgettes geven. Lekker

met komkommersalade.

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.