Ingrediënten Recept
Voor 4 personen
Voedingswaarde : 475 kcal p.p.
8 el cornflakes
2 el bloem
1/2 citroen
3 el hot ketchup
1 bekertje creme fraiche
2 tl groene peperkorrels (potje)
1 ei
4 magere varkenslapjes a 100 g
zout
peper
75 g boter of margarine
2 takjes peterselie
Instructies Recept
In plastic zak cornflakes doen. Op aanrecht leggen. Met deegroller
cornflakes tot kruimels rollen. In diep bord doen.
In ander diep bord bloem strooien. Citroen uitpersen.
In kommetje doen: citroensap, 2 el
ketchup, creme fraiche en peperkorrels. Tot sausje roeren. Tot gebruik
afgedekt in koelkast zetten.
In derde diep bord ei losroeren.
Vlees inwrijven met zout en peper.
Bestrijken met 1 el ketchup.
Vlees door bloem wentelen. Overtollig bloem eraf schudden.
Dan door ei halen. Dan door cornflakes wentelen.
In koekenpan boter verhitten. Vlees in ca. 10 min. goudbruin en gaar bakken.
Af en toe keren.
Op 4 borden leggen.
Sausje doorroeren. Naast vlees
scheppen.
Garneren met peterselie.