Recept: Varkenshaas met pikante fruitsalsa
|
Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering:
|
Ingrediënten Recept
- 500 gram varkenshaasjes
- zout en peper
- 2 theelepels gemberpoeder
- 2 handsinaasappels
- 1 kleine rode ui
- 1/2 venkelknol
- 1 eetlepel jalapeno-pepers (potje) (nooooooit van gehoord)
- 6 takjes verse koriander
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- boter
- 50 ml Esteban medium dry sherry
- extra nodig: keukenpapier en aluminiumfolie
Instructies Recept
- Dep het vlees droog en wrijf het in met peper en het gemberpoeder.
- Laat het ca 15 minuten intrekken.
- Schil intussen de sinaasappels dik.
- Snij het vruchtvlees met een scherp mes tussende vliezen uit en snij het daarna in stukjes.
- Pel en snipper de ui.
- Was en snij de venkel in kleine stukjes
- Was en hak de koriander fijn.
- Meng de sinsaasappel met de ui, venkle, pepers en de koriander. breng op smaak met azijn, zout en eventueel nog wat peper.
- Verhit de boter in een grote koekenpan en schroei de varkenshaasjes op een hoog vuur rondom dicht.
- Zet het vuur lager en bak het vlees in ca 12 minuten gaar.
- Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.
- Blus het achtergebleven bakvet af met de sherry.
- Snij de varkenshaasjes in schuine plakken en serveer ze met de jus en de koude salsa.
Dit recept is voor 4 personen, ca 230 kcal.p.p