Slanke RECEPTEN - Varkenshaas met pikante fruitsalsa


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Varkenshaas met pikante fruitsalsa

Dieet Recept Varkenshaas met pikante fruitsalsa

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 3 sterren


Ingrediënten Recept

  • 500 gram varkenshaasjes

  • zout en peper

  • 2 theelepels gemberpoeder

  • 2 handsinaasappels

  • 1 kleine rode ui

  • 1/2 venkelknol

  • 1 eetlepel jalapeno-pepers (potje) (nooooooit van gehoord)

  • 6 takjes verse koriander

  • 2 eetlepels witte wijnazijn

  • boter

  • 50 ml Esteban medium dry sherry

  • extra nodig: keukenpapier en aluminiumfolie


Instructies Recept

  • Dep het vlees droog en wrijf het in met peper en het gemberpoeder.

  • Laat het ca 15 minuten intrekken.

  • Schil intussen de sinaasappels dik.

  • Snij het vruchtvlees met een scherp mes tussende vliezen uit en snij het daarna in stukjes.

  • Pel en snipper de ui.

  • Was en snij de venkel in kleine stukjes

  • Was en hak de koriander fijn.

  • Meng de sinsaasappel met de ui, venkle, pepers en de koriander. breng op smaak met azijn, zout en eventueel nog wat peper.

  • Verhit de boter in een grote koekenpan en schroei de varkenshaasjes op een hoog vuur rondom dicht.

  • Zet het vuur lager en bak het vlees in ca 12 minuten gaar.

  • Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.

  • Blus het achtergebleven bakvet af met de sherry.

  • Snij de varkenshaasjes in schuine plakken en serveer ze met de jus en de koude salsa.


Dit recept is voor 4 personen, ca 230 kcal.p.p

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.