Recept: Tomaten-linzensoep met peterselieroom
|
Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 
|
Ingrediënten Recept
- 25 g boter of margarine
- 5 sjalotjes, fijngesneden
- 100 g winterwortel, fijngesneden
- 2 el grofgesneden peterselie
- 2 blikken tomaatblokjes (à 400 ml)
- 200 g rode linzen
- 7½ dl groentebouillon (tablet)
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 3 el tomatenketchup
- zout
- peper
- 1½ dl garderoom
- 2 el zeer fijngesneden peterselie
- 8 sneetjes donker roggebrood
Instructies Recept
- In soeppan boter verhitten en sjalotjes ± 4 min. bakken.
- Wortel en peterselie toevoegen en ± 3 min. meebakken.
- Tomaten, linzen en bouillon toevoegen.
- Soep afgedekt ± 25 min. zachtjes koken.
- Soep in keukenmachine pureren.
- Soep opnieuw verwarmen.
- Tomatenpuree en ketchup erdoor roeren.
- Soep op smaak brengen met zout en peper.
- Room stijfkloppen. Peterselie erdoor scheppen.
- Soep serveren met eetlepel room.
4 personen, 495 kcalorieen p.p.