Ingrediënten Recept
Voor 2 personen
Voedingswaarde : 270 kcal p.p.
1 ui
400 g spinazie
2 grote stevige tomaten a 200 g
1 el olie
200 g tartaar
zout
peper
1/2 tl sambal oelek
1/2 tl ketoembar (koriander)
1 teentje knoflook
2 el santen
1/2 tl bouillonpoeder
Instructies Recept
Ui pellen en snipperen.
Spinazie wassen en uitzoeken. In vergiet uit laten uitlekken.
Tomaten wassen. Kapjes eraf snijden. Met theelepel uithollen. Vulsel en kapjes kleinsnijden.
In braadpan olie verhitten. Ui in ca 3 min. fruiten.
Toevoegen: tartaar,zout, peper, sambal en ketoembar.
Met vork gehakt in ca. 5 min. rulbakken.
Knoflook pellen en erboven uitknijpen. Vulsel van tomaat en spinazie
toevoegen. Op matig vuur spinazie in ca. 5 min. laten slinken. Zout en
santen toevoegen. Nog ca. 5 min. zachtjes stoven tot santen opgelost is.
Vocht afgieten.
Intussen tomaten in pan met 1 dl water en bouillonpoeder ca. 3 min. zachtjes koken. Uit pan scheppen en in schaal zetten.
Tomaten hoog opvullen met spinaziemengsel. Rest van spinaziemengsel er omheen scheppen.