Slanke RECEPTEN - Tomaat gevuld met spinazie en tartaar


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Tomaat gevuld met spinazie en tartaar

Dieet Recept Tomaat gevuld met spinazie en tartaar

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 3 sterren


Ingrediënten Recept
Voor 2 personen

Voedingswaarde : 270 kcal p.p.



1 ui

400 g spinazie

2 grote stevige tomaten a 200 g

1 el olie

200 g tartaar

zout

peper

1/2 tl sambal oelek

1/2 tl ketoembar (koriander)

1 teentje knoflook

2 el santen

1/2 tl bouillonpoeder

Instructies Recept
Ui pellen en snipperen.



Spinazie wassen en uitzoeken. In vergiet uit laten uitlekken.



Tomaten wassen. Kapjes eraf snijden. Met theelepel uithollen. Vulsel en kapjes kleinsnijden.



In braadpan olie verhitten. Ui in ca 3 min. fruiten.



Toevoegen: tartaar,zout, peper, sambal en ketoembar.



Met vork gehakt in ca. 5 min. rulbakken.

Knoflook pellen en erboven uitknijpen. Vulsel van tomaat en spinazie

toevoegen. Op matig vuur spinazie in ca. 5 min. laten slinken. Zout en

santen toevoegen. Nog ca. 5 min. zachtjes stoven tot santen opgelost is.

Vocht afgieten.



Intussen tomaten in pan met 1 dl water en bouillonpoeder ca. 3 min. zachtjes koken. Uit pan scheppen en in schaal zetten.



Tomaten hoog opvullen met spinaziemengsel. Rest van spinaziemengsel er omheen scheppen.

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.