Slanke RECEPTEN - Syrische vissoep


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Syrische vissoep

Dieet Recept Syrische vissoep

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 5 sterren


Ingrediënten Recept
Voor 4 personen

Voedingswaarde : 240 kcal p.p.



500 g visfilet (bijvoorbeeld roodbaarsfilet)

2 middelgrote uien

1 bos bladpeterselie

zout

3 eetl. olijfolie

1 eetl. bloem

sap van 1 citroen

versgemalen zwarte peper

2 eierdooiers

Instructies Recept
Spoel de visfilets af onder de koude kraan en snijd ze in stukjes van

ongeveer 3 cm.

Pel de uien en hak ze zeer fijn.

Was de peterselie en snijd de blaadjes in fijne reepjes.

Breng in een grote pan 1,5 liter water met 1,5 theelepel zout aan de kook.

Voeg de visstukjes toe en laat ze op een matig vuur circa 3 minuten

pocheren. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en zet weg. Zet de pan

met de visbouillon eveneens weg.

Verhit de olie in een pan en fruit er op een matig vuur de uien in tot

ze zacht maar niet bruin zijn.

Strooi er de bloem over en meng alles

goed met een garde.

Schenk er dan 1 dl visbouillon bij en breng al kloppend aan de kook. Schenk het mengsel al roerend bij de pan met

visbouillon en laat op een matig vuur 4 minuten zachtjes koken.

Roer er de peterselie en het citroensap door.

Breng op smaak met peper en weinig zout, draai het vuur lager, voeg de stukjes vis toe en laat nog 5 minuten op een laag vuur pocheren.

Klop de eierdooiers los met 3 eetlepels soep en meng door de soep. Warm

de soep nog even door, maar laat niet meer koken omdat het eigeel dan

gaat vlokken.

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.