Ingrediënten Recept
Voor 2 personen
Voedingswaarde : 495 kcal p.p.
450 g bloemige aardappelen, geschild, in stukken
zout
peper
60 g boter of margarine
100 g spruitjes
150 g paksoi
1 kleine prei, in reepjes
1 rode peper, fijngesneden
100 g waterkersblaadjes (of rucola)
1 tl olijfolie
40 g chorizo, in dunne plakjes
Instructies Recept
Kook de aardappelen in ruim kokend water met zout in ± 15 min. gaar.
Laat ze uitlekken en stamp ze fijn met 50 g boter. Kook ondertussen de
spruitjes in ruim kokend water met zout in ± 3 min. gaar. Schep de
spruiten uit het water en laat ze uitlekken. Kook vervolgens de paksoi
in het kokende water in ± 1 min. gaar en laat dit uitlekken. Verwarm 10
g boter en bak de prei en rode peper ± 5 min. tot ze zacht zijn. Snij de
spruiten, paksoi en 50 g waterkers fijn en voeg dit toe aan het
preimengsel. Schep het groentemengsel door de aardappelpuree. Breng de
puree met zout en peper op smaak. Verwarm de olijfolie en bak de chorizo
in ± 1 min. op een hoog vuur knapperig en laat de plakjes uitlekken.
Serveer de stamppot met chorizo en de rest van de waterkers.