Slanke RECEPTEN - Stamppot van groene erwten met chorizo


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Stamppot van groene erwten met chorizo

Dieet Recept Stamppot van groene erwten met chorizo

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 3 sterren


Ingrediënten Recept
Voor 2 personen

Voedingswaarde : 495 kcal p.p.



450 g bloemige aardappelen, geschild, in stukken

zout

peper

60 g boter of margarine

100 g spruitjes

150 g paksoi

1 kleine prei, in reepjes

1 rode peper, fijngesneden

100 g waterkersblaadjes (of rucola)

1 tl olijfolie

40 g chorizo, in dunne plakjes

Instructies Recept
Kook de aardappelen in ruim kokend water met zout in ± 15 min. gaar.

Laat ze uitlekken en stamp ze fijn met 50 g boter. Kook ondertussen de

spruitjes in ruim kokend water met zout in ± 3 min. gaar. Schep de

spruiten uit het water en laat ze uitlekken. Kook vervolgens de paksoi

in het kokende water in ± 1 min. gaar en laat dit uitlekken. Verwarm 10

g boter en bak de prei en rode peper ± 5 min. tot ze zacht zijn. Snij de

spruiten, paksoi en 50 g waterkers fijn en voeg dit toe aan het

preimengsel. Schep het groentemengsel door de aardappelpuree. Breng de

puree met zout en peper op smaak. Verwarm de olijfolie en bak de chorizo

in ± 1 min. op een hoog vuur knapperig en laat de plakjes uitlekken.

Serveer de stamppot met chorizo en de rest van de waterkers.

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.