Ingrediënten Recept
Voor 4 personen
Voedingswaarde : 150 kcal p.p.
1 grote ui
1 kg tomaten
1 el boter of margarine
2 tl bouillonpoeder
2 tl tijm
1 tl oregano
versgemalen peper
2 teentjes knoflook
3 takjes peterselie
4 eieren
zout
Instructies Recept
Alle ingrediënten klaarzetten.
Ui pellen en snipperen.
Tomaten wassen en in stukjes snijden.
In koekenpan boter verhitten. Ui ca. 2 min. fruiten.
Aan ui toevoegen: tomaat, bouillonpoeder, tijm, oregano en peper.
Knoflook pellen en erboven uitpersen. Al roerende op hoog vuur ca. 8 min.
verhitten tot groot deel van vocht verdampt is.
In kopje peterselie fijnknippen. Door tomatenmoes roeren.
Vuur laag draaien. In tomatensaus 4 holletjes maken. Hierboven
voorzichtig eieren breken. In ca. 6 min. eiwit laten stollen.
Eieren bestrooien met zout en peper. Lekker met macaroni.