Ingrediënten Recept
Voor 4 personen
Voedingswaarde : 495 kcal p.p.
3 stengels bleekselderij
200 g worteltjes
300 g kipfilet
zout
200 g spaghetti
1 kruidenbouillontablet
4 augurken
3 el augurkennat
5 el olijfolie
2 el kerriesaus (fles)
1/2 tl cayennepeper
1 teentje knoflook
1/2 bakje tuinkers
Instructies Recept
Bleekselderij wassen (en draden eraf trekken). In stukjes snijden.
Worteltjes schrappen en wassen. In dunne reepjes van ca 3 cm snijden.
Kip in stukjes snijden.
In pan met ruim water en zout, spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing. In vergiet laten uitlekken.
In andere pan 1/2 l water met bouillontablet aan de kook brengen. Kip toevoegen en in ca. 5 min. tegen de kook aan gaar laten worden. Met schuimspaan uit pan nemen. In zelfde bouillon bleekselderij en wortel ca. 3 min. koken. In zeef onder koud water afspoelen.
Augurken in plakjes snijden.
In kommetje doen: augurkennat, olie, kerriesaus, cayennepeper en zout.
Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tot sausje roeren.
In kom doen: wortel en augurk. Sausje erover schenken. Voorzichtig door elkaar
scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Salade nogmaals door elkaar scheppen. Tuinkers erboven knippen.