Recept: Sonoma Dieet Recept Kip Tandoori
|
Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Vooroma
Waardering:
|
Ingrediënten Recept
- 125 ml magere yoghurt
- 4 halve kipfilets ( totaal 500-600 g)
- 1/8 tl grof zeezout
- 1/8 tl versgemalen zwarte peper
- 60 ml citroensap
- 3 tenen knoflook fijngehakt
- 2 tl paprikapoeder
- 1/4 tl cayennepeper
- 1/8 tl kaneelpoeder
- 1/8 tl gemalen komijn
Instructies Recept
Dit recept is voor 4 personen en voor Wave 1
- Beleg om de yoghurtkaas te maken een zeef of een klein vergiet met 3 lagen 100% katoenen kaasdoek of met een papieren koffiefilter.
- Zet de zeef of vergiet op een kom.
- Schep de yoghurt in de zeef of het vergiet.
- Dek af met huishoudfolie.
- Zet 24 to 48 uur in de koelkast.
- Gooi het lekwater weg.
- Bestrooi de kip met grof zeezout en zwarte peper.
- Leg een afsluitbare plastic zak in een ondiepe schaal, doe de kip erin.
- Meng in een kommetje de yoghurtkaas, citroensap, knoflook, paprika, cayennepeper, kaneel en komijn.
- Giet over de kip.
- Sluit de zak af en marineer 1 tot 3 uur in de koelkast.
- Haal de kip uit de marinade.
- De marinade wordt verder niet gebruikt.
- Voor een houtskoolgrill: leg de kip op een roosterdat direct op een midddelhoog vuur wordt gelegd.
- Grill 10 tot 12 minuten of tot de kip niet langer roze is (als een thermometer in de kip 75 graden C aangeeft), keer tijdens het grillen éénmaal om.
Voor een gasgrill: verwarm de grill voor tot middelhoog.
- Leg de kip op een rooster en gril zoals hiervoor beschreven.
Met dank aan vooroma.nl