Recept: Sinaasappelcake met eiwitschuim
|
Informatie over dit recept:
Door gebruiker: femke
Waardering:
|
Ingrediënten Recept
- 175 g kristalsuiker
- 175 g boter
- 3 kleine eieren
- 175 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- 1 tl gemalen kardemom
- 1 tl gemalen kaneel
- mespunt kruidnagelpoeder
- geraspte schil van 1 sinaasappel
- sap van ½ sinaasappel
- 1 eiwit
- 50 g poedersuiker, gezeefd
- 12 el caramelspread (Bebogeen)
Instructies Recept
- Verwarm de oven voor op 190 ºC.
- Klop de boter met de suiker met de mixer ± 10 min., tot het smeuïg en wit is.
- Klop de eieren er stuk voor stuk door, zodat elk ei wordt opgenomen.
- Meng de bloem met de specerijen en spatel het door het botermengsel.
- Spatel de helft van het sinaasappelraspsel en het
sinaasappelsap erdoor.
- Zet in een muffinvorm met 12 holtes in elk
muffinvormpje een papieren caisse en vul ze tot 2/3 met het cakedeeg.
- Bak de cakejes in ± 30 min. goudbruin en gaar.
- Zet de oven op 100 ºC terwijl u de cakejes nog ± 5 min. in de oven laat rusten.
- Neem de plaat er dan uit.
- Maak ondertussen het eiwitschuim: klop het eiwit tot bijna stijf.
- Voeg de poedersuiker toe en klop het tot een taai en glanzend mengsel.
- Halveer na het bakken de cakejes.
- Bedek de bovenste delen met eiwitschuim en laat dit
in de oven (liefst met de deur op een kier) in ± 15 min. drogen.
- Bestrijk deonderkantjes lekker dik met caramelspread.
- Zet de helften op elkaar.
Voor 12 cakejes, 290 k calorieen per stuk