Slanke RECEPTEN - Runderreepjes met shii-takes en paksoi


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Runderreepjes met shii-takes en paksoi

Dieet Recept Runderreepjes met shii-takes en  paksoi

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 4 sterren


Ingrediënten Recept
Voor 4 personen

Voedingswaarde : 475 kcal p.p.



300 g basmatirijst

3 struikjes Shanghai paksoi of 1 gewone paksoi

100 g shii-takepaddestoelen

1 eetlepel maizena

5 eetlepels zonnebloemolie

1 schaaltje runderreepjes naturel (ca. 250 g)

1 cm verse gemberwortel, fijngesneden

250 ml runderbouillon (van tablet)

2 eetlepels oestersaus

Instructies Recept
Rijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden.

Van paksoi groen blad van witte stengel snijden en paksoi wassen. Stengel in stukjes snijden.

Bladeren oprollen en in dunne reepjes snijden.

Shii-take in kom omscheppen met maizena, zodat alle paddestoelen rondom bedekt zijn.

In wok of hapjespan 2 el olie verhitten en runderreepjes 5 min. al omscheppend gaar bakken. Vlees op smaak brengen met zout en peper, uit wok nemen en apart houden.

Rest van olie in wok verhitten. Gemberwortel 30 sec. fruiten. Paddestoelen en paksoistelen toevoegen en op hoog vuur 5 min. roerbakken. Bouillon erbij schenken, aan de kook brengen en geheel 30 sec. doorkoken. Vlees en paksoireepjes door groenten roeren en door en door verwarmen. Gerecht op smaak brengen met oestersaus en peper en met rijst serveren.

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.