Ingrediënten Recept
Voor 2 personen
Voedingswaarde : 490 kcal p.p.
1 el (zonnebloem)olie
1 kleine ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
200 g gekookte ham, in blokjes
½ courgette, in plakjes
½ rode paprika, zaadjes verwijderd, in stukken
1 dl kippenbouillon
200 g witte bonen
200 g boterbonen
1 el grove mosterd
zout
peper
2 el crème fraîche
1 el fijngesneden peterselie
Instructies Recept
Verhit de olie en bak de ui en knoflook in 3 - 4 min. zacht. Voeg de
ham, courgette en rode paprika toe en bak alles 4 - 5 min. mee. Schenk
de kippenbouillon erbij, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat
het ± 10 min. zachtjes koken. Roer de witte bonen, boterbonen en de
mosterd erdoor en breng het geheel met zout en peper op smaak. Neem de
pan van het vuur en roer de crème fraîche en peterselie erdoor. Serveer
de stoofpot met knapperig brood of gekookte aardappelen.