Ingrediënten Recept
200 gram Tahoe of kipfilet
750 gram spinazie
4 vleestomaten
100 gram shi-take of andere paddestoelen
2 teentjes knoflook
2 eetlepels ketjapmanis
2 eetlepels droge sherry
4 bosuitjes
2 eetlepels olie
4 eetlepels ongezouten cashewnoten.
Instructies Recept
Snij de tahoe/kip in kleine blokjes, pel de knoflook en knijp uit boven een kommetje.
Roer hier de ketjap en de sherry door.
Schep de tahoe of kip door deze marinade en laat deze een kwartiertje in de koelkast staan.
Snij de bosuitjes in ringetjes.
Was de spinazie, halveer de vleestomaten en verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in smalle reepjes.
Borstel de paddestoelen schoon en snij ze in reepjes.
Verhit de olie in de pan (Wok of Hapjespan).
Neem de tahoe of kip uit de marinade.
Bak de Tahoe/kip en de shi take of andere paddestoelen op hoog vuur al omscheppend in een paar minuten bruin.
Voeg de bosui toe en daarna de spinazie in delen toevoegen.
Bak dit alles in 3 minuten al omscheppend en voeg tenslotte de
tomaten en cashew noten toe, 1 minuutje laten warmen.
Recept voor ongeveer 3 a 4 personen
Ongeveer 200 kcal per persoon