Ingrediënten Recept
Voor 4 personen
Voedingswaarde : 495 kcal p.p.
600 g vastkokende aardappels, geschild
5 eetlepels roomboter, in blokjes
1 teentje knoflook, geperst
100 ml volle rode wijn
1 pot vleesfond (380 ml)
1 eetlepel tijm
1 eetlepel koude roomboter, in blokjes
500 g witlof
4 ribeyes
1 eetlepel olie
4 sjalotten, gesnipperd
Instructies Recept
Aardappels in gelijke partjes snijden en droogdeppen.
In (hapjes)pan 2 el boter verhitten. Aardappels toevoegen, met zout en peper bestrooien en in 20 min. afgedekt op laag vuur gaar laten worden. Pan regelmatig schudden (deksel niet van pan nemen!).
In steelpan knoflook in 1 el boter fruiten. Wijn erbij schenken en op hoog vuur kort inkoken.
Vleesfond en tijm toevoegen en laten inkoken tot sausdikte.
Koude boter snel met garde door jus kloppen. Saus met zout en peper op smaak brengen en warm houden.
Witlof halveren en in de lengte in repen snijden. In koekenpan witlof in 2 el boter in 10 min. goudgeel bakken,af en toe omscheppen.
Op smaak brengen met zout en peper. Grillpan verhitten.
Ribeye met zout en peper bestrooien en met olie bestrijken. Vlees op hoog vuur 4-8 min. grillen, halverwege keren. Aardappels, witlof en ribeye over vier borden verdelen. Sjalot en saus over vlees scheppen.