Ingrediënten Recept
5 eieren
3 sjalotjes, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1/2 theel garnalenpasta (trassi)
1 - 1,5 theel sambal oelek
2 cm galangwortel (laos), fijngesneden
2 eetl olie
1 stengel citroengras (sereh), gekneusd
1 - 2 theel citroensap
1 - 2 theel donkere basterdsuiker
1,5 - 2 dl kokosmelk
zout
Instructies Recept
Recept voor 4 personen, 185 calorieen p.p.
Kook de eieren hard in circa 8 minuten.
Bak de sjalotten, knoflook, garnalenpasta, sambal en galangwortel circa 8 minuten op zacht vuur in de olie.
Voeg citroengras, citroensap, suiker, kokosmelk en zout toe en laat de saus
circa 10 minuten zachtjes koken.
Pel de eieren en verwarm ze 3 minuten in de saus.
Halveer de eieren daarna en leg ze terug in de saus.