Recept: Perkedel jagung Mais Koekjes
|
Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Soe
Waardering:
|
Ingrediënten Recept
- 2 maïskolven
- 3 teentjes knoflook
- 1 schijfje kentjoer van ± 1 cm
- 1 schijfje koenjit van ± 5 cm
- 100 g bloem
- 1 rode lombok, zaadjes en zaadlijsten verwijderd, fijngesneden.
- 3 takjes selderie, fijngesneden
- zout
- plantaardige olie om te frituren
Instructies Recept
- Snij de maïs van de kolven.
- Maak in een vijzel een pasta van de knoflook,
kentjoer en koenjit.
- Meng deze pasta, de maïs, bloem, lombok, selderie, zout naar smaak en 1 dl water tot een dik beslag.
- Voeg als het beslag te dun is nog wat bloem toe.
- Verhit de olie en schep steeds 1 el beslag in de olie
voor 1 maïskoekje.
- Frituur de maïskoekjes lichtbruin.
Voor 12 stuks, 70 k calorieen per stuk