Recept: Peer en sinaasappel in witte-chocoladesaus
|
Informatie over dit recept:
Door gebruiker: diana
Waardering:
|
Ingrediënten Recept
- 1 sinaasappel
- 1 stevige handpeer (Triomphe de Vienne)
- 1 dl zoete witte wijn
- 2 theelepels vloeibare honing
- 1 takje verse munt
- 100 g witte chocolade
Instructies Recept
- Sinaasappel onder koud stromend water heel goed schoonboenen.
- Met citroentrekker mooie sliertjes schil eraf raspen.
- Sinaasappel dik schillen tot op vruchtvlees en partjes tussen vliesjes uitsnijden, hierbij sap opvangen.
- Peer schillen, klokhuis verwijderen en peer in 8 partjes snijden.
- In (hapjes)pan wijn met opgevangen sinaasappelsap, sinaasappelsliertjes en honing aan de kook brengen en ca. 1 minuut zachtjes laten koken.
- Partjes peer in vocht leggen en in ca. 8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden.
- Partjes peer met schuimspaan uit pan nemen.
- Vocht ca. 2 minuten zachtjes laten inkoken.
- Intussen 4 toefjes van munt nemen (rest wordt niet
gebruikt).
- Chocolade in stukjes breken en van vuur af door ingekookt vocht roeren.
- Chocolade al roerend laten smelten.
- Chocoladesaus op twee bordjes schenken.
- Partjes peer en partjes sinaasappel erop rangschikken.
- Garneren met toefje munt.
2 personen, 390 calorieen p.p.