Slanke RECEPTEN - Peer en sinaasappel in witte-chocoladesaus


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Peer en sinaasappel in witte-chocoladesaus

Dieet Recept Peer en sinaasappel in witte-chocoladesaus

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: diana
Waardering: 2 sterren


Ingrediënten Recept

  • 1 sinaasappel

  • 1 stevige handpeer (Triomphe de Vienne)

  • 1 dl zoete witte wijn

  • 2 theelepels vloeibare honing

  • 1 takje verse munt

  • 100 g witte chocolade


Instructies Recept

  • Sinaasappel onder koud stromend water heel goed schoonboenen.

  • Met citroentrekker mooie sliertjes schil eraf raspen.

  • Sinaasappel dik schillen tot op vruchtvlees en partjes tussen vliesjes uitsnijden, hierbij sap opvangen.

  • Peer schillen, klokhuis verwijderen en peer in 8 partjes snijden.

  • In (hapjes)pan wijn met opgevangen sinaasappelsap, sinaasappelsliertjes en honing aan de kook brengen en ca. 1 minuut zachtjes laten koken.

  • Partjes peer in vocht leggen en in ca. 8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden.

  • Partjes peer met schuimspaan uit pan nemen.

  • Vocht ca. 2 minuten zachtjes laten inkoken.

  • Intussen 4 toefjes van munt nemen (rest wordt niet
    gebruikt).

  • Chocolade in stukjes breken en van vuur af door ingekookt vocht roeren.

  • Chocolade al roerend laten smelten.

  • Chocoladesaus op twee bordjes schenken.

  • Partjes peer en partjes sinaasappel erop rangschikken.

  • Garneren met toefje munt.


2 personen, 390 calorieen p.p.

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.