Ingrediënten Recept
Voor 2 personen
Voedingswaarde: ca. 400 kcal p.p.
180 gram pasta
2 theel. olijfolie
1 volle theel. komijnzaadjes, licht geplet
500 gr. gemengde rode en gele paprika's, in reepjes
5 teentjes knoflook, fijngehakt
2 middelgrote rode chilipepers, zonder de zaadjes, fijngehakt
4 middelgrote rijpe tomaten
1 eetl. zongedroogde tomatenpasta (of tomatenpuree)
4 takjes verse basilicum
Instructies Recept
Rooster de komijnzaadjes 1 min. in een droge hete koekenpan tot ze beginnen te
geuren.
Doe de olie in de pan, voeg de paprika, knoflook en chilipeper toe en draai het vuur zo laag mogelijk. Laat het met deksel op de pan circa 40 min.
zachtjes stoven tot de paprikareepjes heel zacht zijn.
Doe de tomaten in een kom, overgiet ze met kokend water, laat ze 1 minuut
staan, giet ze af en trek de velletjes eraf. Hak de tomaten grof.
Doe de tomaat en de tomatenpasta bij de paprika. Bestrooi met wat zout en
peper en laat zonder deksel op hoog vuur circa 5 min. inkoken tot het een dikke saus is.
Houd de saus warm en kook de pasta een minuut korter dan aangegeven. Giet hem
af, doe bij de saus en laat een minuut doorwarmen. Garneer met basilicum.