Slanke RECEPTEN - Paprikasoep


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Paprikasoep

Dieet Recept Paprikasoep

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: janneke
Waardering: 3 sterren


Ingrediënten Recept

  • 2 rode paprika's van circa 250 gr

  • 3 theel harissa (pasta van rode pepertjes)

  • 8 eetl magere kwark

  • zeezout

  • 1/2 L kokende groentebouillon, goed op smaak gebracht

  • bosje koriander


Instructies Recept

  • Verwarm een grote bruineerschaal met een doorsnee van circa 25 cm 8 minuten op HOOG in de magnetron voor of volg de gebruiksaanwijzing.

  • Verwijder de staalaanzetten en de onderkanten van de paprika's, snijd de paprika's aan een kant open zodat ze plat kunnen worden neergelegd.

  • Leg de paprika's met de velkant naar beneden snel op de bruineerschaal in de magnetron.

  • Druk ze plat door er de bodem van een magnetronbestendige schaal op te zetten.

  • Schakel de magnetron 8 minuten in op HOOG en draai de schaal halverwege de tijd een kwartslag.

  • Pel de paprika's en snijd ze in stukken.

  • Doe de helft in de blender of de foodprocessor.

  • Voeg de helft van de harissa, een kwart van de kwark en wat zout toe en laat draaien tot het een gladde puree is.

  • Voeg de helft van de bouillon, die in 3 minuten in de magnetron op HOOG aan de kook is gebracht, toe en laat opnieuw draaien.

  • Herhaal deze procedure met de overige paprika.

  • Serveer de soep warm met een toef kwark en desgewenst korianderblaadjes en de bloemen.

  • Warm de soep desgewenst voor het serveren nog 4 tot 5 minuten op HOOG door in de magnetron tot hij kokendheet is.

  • Roer goed, schep op de borden en garneer.


Dit recept is voor 4 personen; Kcalorieen p.p.: 55

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.