Ingrediënten Recept
- 2 rode paprika's van circa 250 gr
- 3 theel harissa (pasta van rode pepertjes)
- 8 eetl magere kwark
- zeezout
- 1/2 L kokende groentebouillon, goed op smaak gebracht
- bosje koriander
Instructies Recept
- Verwarm een grote bruineerschaal met een doorsnee van circa 25 cm 8 minuten op HOOG in de magnetron voor of volg de gebruiksaanwijzing.
- Verwijder de staalaanzetten en de onderkanten van de paprika's, snijd de paprika's aan een kant open zodat ze plat kunnen worden neergelegd.
- Leg de paprika's met de velkant naar beneden snel op de bruineerschaal in de magnetron.
- Druk ze plat door er de bodem van een magnetronbestendige schaal op te zetten.
- Schakel de magnetron 8 minuten in op HOOG en draai de schaal halverwege de tijd een kwartslag.
- Pel de paprika's en snijd ze in stukken.
- Doe de helft in de blender of de foodprocessor.
- Voeg de helft van de harissa, een kwart van de kwark en wat zout toe en laat draaien tot het een gladde puree is.
- Voeg de helft van de bouillon, die in 3 minuten in de magnetron op HOOG aan de kook is gebracht, toe en laat opnieuw draaien.
- Herhaal deze procedure met de overige paprika.
- Serveer de soep warm met een toef kwark en desgewenst korianderblaadjes en de bloemen.
- Warm de soep desgewenst voor het serveren nog 4 tot 5 minuten op HOOG door in de magnetron tot hij kokendheet is.
- Roer goed, schep op de borden en garneer.
Dit recept is voor 4 personen; Kcalorieen p.p.: 55