Ingrediënten Recept
Voor 4 personen
Voedingswaarde : 425 kcal p.p.
750 g aardappelen
8 kleine rode paprika’s
2 el kappertjes (potje)
zout
700 g schelvisfilet
versgemalen peper
2 el citroensap
1 teentje knoflook
3,5 el margarine
1 el mosterd
2 tl basilicum
1 bakje tuinkers
Instructies Recept
Aardappelen schillen en wassen. Tot gebruik onder water bewaren.
Paprika’s wassen. Kapjes met steeltjes eraf snijden. Zaadlijsten
verwijderen.
Kappertjes kleinsnijden.
In pan aardappelen met weinig water en zout in ca. 20 min. gaarkoken.
Intussen vis onder koud stromend water afspoelen. Met keukenpapier
droogdeppen. Inwrijven met zout en peper. Besprenkelen met citroensap.
In pan met 2 dl water vis in ca. 10 min. zachtjes tegen de kook aan gaar
laten worden.
Intussen in andere grote pan met weinig water en zout paprika’s met open kant naar boven ca. 6 min. zachtjes koken. Aardappelen afgieten.
Vis met kookvocht aan aardappelen toevoegen. Met mixer pureren.
Knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen: margarine, mosterd en basilicum. Met mixer tot luchtige puree kloppen.
Tuinkers van bedje knippen. Helft van tuinkers en kappertjes door puree roeren. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
Paprika’s op schaal scheppen. Hoog opvullen met vispuree. Rest van tuinkers en kappertjes erover strooien.