Slanke RECEPTEN - Ovenschotel met gemengde groenten en een krokante havermoutkorst


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Ovenschotel met gemengde groenten en een krokante havermoutkorst

Dieet Recept Ovenschotel met gemengde groenten en een krokante havermoutkorst

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 4 sterren


Ingrediënten Recept
Voor 4 personen

Voedingswaarde : 380 kcal p.p.



200 g sperziebonen

200 g bloemkoolroosjes

200 g broccoliroosjes

200 g wortel, in stukjes

50 g boter, in blokjes

1 teentje knoflook, geperst

2 sjalotjes, fijngesnipperd

100 g havermout

100 g Parmezaanse kaas, geraspt

boter om in te vetten

mespuntje zout

Instructies Recept
Verwarm de oven voor op 200°C. Stoom de sperziebonen circa 5 minuten in

een stoompan. Stoom vervolgens de bloemkool, broccoli en wortel 10

minuten mee. Kneed in een kom boter, knoflook, sjalotjes, havermout,

Parmezaanse kaas en zout door elkaar tot een kruimeldeeg. Schep de

groenten in de ovenschaal en verdeel het deeg over de groenten. Bak de

schotel circa 15 minuten in de oven tot de korst goudbruin en knapperig

is. Lekker met zilvervliesrijst.

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.