Recept: Omelet met pasta en paddestoelen
|
Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 
|
Ingrediënten Recept
- 200 g fussili of penne
- 2 sjalotjes
- 250 g kastanjechampignons en oesterzwammen
- 1 kleine prei
- 6 eieren
- 1 dl kookroom of koffiemelk
- 1 eetl. gehakte Italiaanse kruiden (vers of diepvries)
- zout
- versgemalen peper
- 3 eetl. olijfolie
- 2 eetl. geraspte parmezaanse kaas
- 12 kers- / cherrytomaatjes
Instructies Recept
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking en giet deze af.
- Pel de sjalotjes en snipper ze.
- Borstel de paddestoelen en snijd ze in plakjes of reepjes.
- Verdeel de prei in smalle ringetjes.
- Roerbak sjalotjes, paddestoelen en prei 4 minuten in de helft van de olie en laat het iets afkoelen.
- Klop de eieren los met de kookroom,
- Italiaanse kruiden, zout en peper.
- Schep de pasta en het paddestoelenmengsel door de eieren.
- Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan.
- Giet het eimengsel erin en bak in 5 - 6 minuten op halve stand een omelet.
- Keer de omelet halverwege met behulp van een deksel.
- Strooi de kaas erover en garneer met halve tomaatjes.
- Serveer het gerecht in punten gesneden met een groene salade.
4 personen 473 calorieen per persoon