Ingrediënten Recept
Voor 4 personen
Voedingswaarde : 270 kcal p.p.
1 ui
3 teentjes knoflook
2 cm gemberwortel
2 eetlepels olie
3 kruidnagel
½ kaneelstokje
nootmuskaat
250 g snelkookrijst
zout
Instructies Recept
Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Gember schillen en raspen. In
pan olie verhitten en ui en knoflook ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
Gember, kruidnagels, kaneel, mespunt nootmuskaat en rijst erbij doen en
korrels in ca. 1 minuut glanzend bakken. Water en mespunt zout toevoegen
zodat rijst net onder staat, afgedekt 8 minuten laten koken. Rijst
afgieten en afgedekt 15 minuten laten staan. Kruidnagels en kaneelstokje
verwijderen. Rijst serveren met gebakken uitjes en schijfjes komkommer.