Ingrediënten Recept
2 theelepels olijfolie
2 teentjes knoflook, uitgeperst
360 gram uitgelekte tomaten uit blik (vocht bewaren)
40 gram fijngehakte ui
12 mosselen (ongeveer 120 gram schoon)
1 eetlepel fijngehakte verse basillicum
of 1 theelepel gedroogde basillicum
Beetje cayennepeper
Beetje zwarte peper
Instructies Recept
Dit voorgerecht is voor 2 personen, 174 kcal per persoon
Pureer 240 gram tomaten met het vocht in een keukenmachine.
Snijd de rest van de tomaten in stukjes en bewaar ze voor later.
Doe de ui, olie en knoflook in een ondiepe, ronde (magnetron)schaal (25 cm middellijn) en roer alles goed door elkaar.
Zet de schaal, onafgedekt, in de magnetron (1 minuut, 650Watt) tot de ui glazig ziet.
Druk de gepureerde tomaten door een zeef en voeg deze, samen met de kleingesneden tomaten, aan het uimengsel toe.
Zet de schaal, onafgedekt, terug in de magnetron (8 minuten 650 Watt).
Roer het mengsel halverwege de magnetrontijd even door.
Leg de mosselen op het tomatenmengsel en zet de schaal, afgedekt, weer in de magnetron (5 minuten, 650 Watt) tot de mosselschelpen allemaal open zijn.
Bestrooien met de fijngehakte basillicum, cayennepeper en zwarte peper.