Ingrediënten Recept
Voor 4 personen
Voedingswaarde : 245 kcal p.p.
1 blik mais (nettogewicht ± 420 g)
1 blik ananasstukjes (nettogewicht ± 225 g)
1 citroen
1 tl mosterd
zout
peper
2 el olie
¼ rode paprika
3 andijviebladeren
1 niet te rijpe avocado
2 takjes peterselie
Instructies Recept
In zeef mais laten uitlekken. Ananas afgieten. 2 el ananassap opvangen.
Citroen uitpersen. In kommetje doen: 2 el ananassap, 2 el citroensap,
mosterd, zout, peper en olie. Tot sausje roeren. Paprika wassen en
zaadlijsten verwijderen. In dunne repen snijden. Andijvie bladeren
wassen en uitslaan. In stukken scheuren.
Avocado schillen, halveren en pit verwijderen. Avocado in kleine blokjes
snijden. Besprenkelen met 1 el citroensap. In kom doen: avocado, mais en ananas. Sausje erover schenken. Peterselie erboven fijnknippen. Door
elkaar scheppen. Platte schaal bekleden met andijvie. Salade in midden
van schaal scheppen. Garneren met reepjes paprika.