Recept: Leverrolletjes met tomatensaus
|
Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Regina
Waardering:
|
Ingrediënten Recept
- 2 uien
- 3 dl tomatesap
- ¼ vleesbouillontablet
- 4 dunne plakken runderlever à 100 g
- zout
- peper
- 2 el bloem
- 4 plakjes rauwe ham
- 1 el tomatenketchup
- 2 el boter of margarine
- 3 el koffieroom
Instructies Recept
- Uien in dunne ringen snijden.
- Met keukenpapier lever droogdeppen.
- Inwrijven met peper en weinig zout.
- Bestrooien met bloem.
- Op plank uitspreiden.
- Plakjes ham erover verdelen.
- Bestrijken met 1 el tomatenketchup.
- Oprollen en met houten cocktailprikkers vaststeken.
- Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
- In koekepan met anti-aanbaklaag boter verhitten.
- Leverrolletjes op mavuur in ± 5 min.
- Rondom lichtbruin bakken.
- Toevoegen: ui, tomatesap en bouillontablet.
- Tegen de kook aanbrengen.
- Met deksel op pan lever in ± 25 min. gaar stoven.
- Lever uit pan scheppen en in aluminiumfolie warm houden.
- Van vuur door tomatensaus koffieroom roeren.
- Op smaak brengen met zout, peper.
- Leverrolletjes inplakjes snijden.
- Op 4 borden saus scheppen.
- In saus lever rangschikken.
- Lekker met rijst en Witlof met omeletreepjes.
4 personen, 270 calorieen p.p.