Ingrediënten Recept
- 500 gram magere kwark (4 points)
- 1 zakje klop klop (2 points)
- 80 ml magere melk (0,5 point)
- 2 eiwitten stijfgeklopt (-)
- 9 blaadjes blanke gelatine (-)
- 4 eierkoeken (8 points)
- zoetstof naar smaak
- Fruit naar smaak, bijvoorbeeld ananas, banaan, appel, aardbei, perzik.
Instructies Recept
Kwarktaart voor een bakvorm van 24 cm doorsnee, weightwatchers style
- Meng de zoetstof door de kwark.
- Gelatine weken, uitknijpen en in halve dl. vocht oplossen, laten afkoelen en door de kwark doen.
- Klop klop met de melk opkloppen en door de kwark mengen.
- Fruit klein snijden en door de kwark mengen.
- Eiwitten stijfkloppen en door het kwarkmengsel scheppen.
- Springvorm zo nodig met bakpapier of plastic bekleden.
- Bodem van de bakvorm bedekken met (eventueel in stukken gesneden) eierkoeken.
- Kwarkmengsel er op en minstens 4 uur in de koelkast op laten stijven.
- Garneren met mandarijnpartjes en eventueel met een toefje (menkomel) slagroom serveren.
De taart in 12 punten verdelen. Per punt komt deze taart op 1,5 point.