Ingrediënten Recept
Voor 4 personen
Voedingswaarde : 225 kcal p.p
1 ui
1 blik worteltjes (nettogewicht ca. 400 g)
1 el boter of margarine
1 el Franse mosterd
2 takjes selderij
400 g kipfilet
zout
peper
1/2 el citroensap
Instructies Recept
Ui pellen en snipperen.
Worteltjes afgieten. 4 el vocht opvangen.
In pan boter verhitten. Ui ca 3 min. zachtjes bakken. Worteltjes met vocht
toevoegen. Met deksel op pan ca 5 min. zachtjes koken. Boven andere pan
door zeef wrijven. Mosterd erdoor roeren.
In kopje selderij fijnknippen.
Kip onder koud water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. In wrijven
met zout en peper. In pan 1 dl water met citroensap aan de kook brengen.
Kip erin leggen. Met deksel op pan kip in ca 10 min. zachtjes tegen de
kook aan gaar laten worden.
Intussen wortelsaus aan de kook
brengen.
Kip uit pan scheppen. In smalle repen snijden. Op schaal scheppen. Door saus kipkooknat roeren. Op smaak brengen met zout en peper. 1/3 deel van saus over kip schenken. Selderij erover strooien.
Rest van saus overdoen in sauskom. Apart serveren.