Ingrediënten Recept
Voor 4 personen
Voedingswaarde : 445 kcal p.p.
2 schaaltjes kipmedaillons (a ca. 250 g)
5 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 kaneelstokjes
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2 eetlepels gedroogde oregano
2 uien, fijngesnipperd
1 aubergine, in blokjes
125 ml creme fraiche
Instructies Recept
Kipmedaillons met mespunt zout en peper bestrooien.
In braadpan 2 el olie verhitten en kip aan beide kanten aanbraden. Knoflook en kaneel toevoegen en kort fruiten. Tomaatblokjes erbij schenken en kip met
oregano, zout en peper goed op smaak brengen. Kip afgedekt op laag vuur
30 min. laten sudderen.
In hapjespan ui 5 min. in rest van olie fruiten.
Aubergine toevoegen en al omscheppend meebakken. Creme fraiche erdoor
roeren en geheel pittig op smaak brengen met zout en peper. Aubergine op
laag vuur afgedekt 20 min. smoren.
Kip met tomatensaus op vier borden
scheppen. Aubergine ernaast serveren.