Slanke RECEPTEN - Kabeljauw in parmaham met broccoliroosjes


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Kabeljauw in parmaham met broccoliroosjes

Dieet Recept Kabeljauw in parmaham met broccoliroosjes

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 3 sterren


Ingrediënten Recept
Voor 4 personen

Voedingswaarde : 310 kcal p.p.



300 g broccoli, in kleine roosjes

1 sinaasappel

1 eetlepel witte-wijnazijn

2 sjalotten, gesnipperd

1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngehakt

6 eetlepels olijfolie

2 schaaltjes kabeljauwhaasjes (a ca. 250 g), op kamertemperatuur

4 plakken parmaham

1 theelepel salie

Instructies Recept
Broccoliroosjes in ruim kokend water met zout in 3 min. beetgaar koken,

afgieten en in vergiet laten uitlekken. Sinaasappel schoonboenen, stukje

schil eraf raspen en sinaasappel uitpersen.

In kommetje sinaasappelsap, -rasp en azijn door elkaar roeren.

Sjalot door azijnmengsel roeren en 5

min. laten staan.

Peterselie en 3 el olie erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper. Kabeljauwhaasjes halveren, droogdeppen en met 1/2 tl zout en peper bestrooien. Vis op plak parmaham leggen, met mespunt

salie bestrooien en ham om vis wikkelen.

In koekenpan met antiaanbaklaag

1 el olie verhitten en kabeljauw op matig vuur in 8 min. gaar bakken,

halverwege keren.

Intussen in pan of wok broccoli al omscheppend in rest van olie verwarmen. Broccoli met sinaasappeldressing omscheppen.

Kabeljauwpakketjes over vier borden verdelen en broccoli ernaast

serveren.

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.