Ingrediënten Recept
Voor 4 personen
Voedingswaarde : 310 kcal p.p.
300 g broccoli, in kleine roosjes
1 sinaasappel
1 eetlepel witte-wijnazijn
2 sjalotten, gesnipperd
1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngehakt
6 eetlepels olijfolie
2 schaaltjes kabeljauwhaasjes (a ca. 250 g), op kamertemperatuur
4 plakken parmaham
1 theelepel salie
Instructies Recept
Broccoliroosjes in ruim kokend water met zout in 3 min. beetgaar koken,
afgieten en in vergiet laten uitlekken. Sinaasappel schoonboenen, stukje
schil eraf raspen en sinaasappel uitpersen.
In kommetje sinaasappelsap, -rasp en azijn door elkaar roeren.
Sjalot door azijnmengsel roeren en 5
min. laten staan.
Peterselie en 3 el olie erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper. Kabeljauwhaasjes halveren, droogdeppen en met 1/2 tl zout en peper bestrooien. Vis op plak parmaham leggen, met mespunt
salie bestrooien en ham om vis wikkelen.
In koekenpan met antiaanbaklaag
1 el olie verhitten en kabeljauw op matig vuur in 8 min. gaar bakken,
halverwege keren.
Intussen in pan of wok broccoli al omscheppend in rest van olie verwarmen. Broccoli met sinaasappeldressing omscheppen.
Kabeljauwpakketjes over vier borden verdelen en broccoli ernaast
serveren.