Ingrediënten Recept
Voor 4 personen
Voedingswaarde : 255 kcal p.p.
250 g Ricotta
2 eetlepels slagroom
1 eetlepel tijm
4 eetlepels olijfolie
3 sjalotten, gesnipperd
1 eetlepel rode-wijnazijn
1 theelepel Dijon mosterd
100 g gerookte kipfilet, fijngesneden
2 bospeentjes, geraspt
2 struikjes witlof
1 zak veldsla (75 g)
Instructies Recept
Oven voorverwarmen op 225C.
Ricotta in kommetje met room losroeren en met zout en peper op smaak brengen. Ricottamengsel in ovenschaal
scheppen, tijm erover strooien en enkele druppels olie erover
sprenkelen.
Ricotta in midden van oven in ca. 20 min. goudgeel bakken.
Intussen sjalot in azijn leggen, zout en peper naar smaak toevoegen en
sjalot 5 min. marineren.
Mosterd erdoor roeren en rest van olie eraan toevoegen.
Gerookte kip en bospeen door dressing scheppen. Ricotta uit oven nemen en even laten afkoelen.
Witlofblaadjes losmaken en in de
lengte halveren.
Van veldsla eventueel worteltjes verwijderen. In kom veldsla met witlof met helft van kipmengsel omscheppen. Salade over vier borden verdelen, gebakken Ricotta erop scheppen en rest van kipmengsel eromheen lepelen.