Slanke RECEPTEN - Herfstsalade met gebakken ricotta en gerookte kip


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Herfstsalade met gebakken ricotta en gerookte kip

Dieet Recept Herfstsalade met gebakken ricotta en gerookte kip

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 3 sterren


Ingrediënten Recept
Voor 4 personen

Voedingswaarde : 255 kcal p.p.



250 g Ricotta

2 eetlepels slagroom

1 eetlepel tijm

4 eetlepels olijfolie

3 sjalotten, gesnipperd

1 eetlepel rode-wijnazijn

1 theelepel Dijon mosterd

100 g gerookte kipfilet, fijngesneden

2 bospeentjes, geraspt

2 struikjes witlof

1 zak veldsla (75 g)

Instructies Recept
Oven voorverwarmen op 225C.

Ricotta in kommetje met room losroeren en met zout en peper op smaak brengen. Ricottamengsel in ovenschaal

scheppen, tijm erover strooien en enkele druppels olie erover

sprenkelen.

Ricotta in midden van oven in ca. 20 min. goudgeel bakken.

Intussen sjalot in azijn leggen, zout en peper naar smaak toevoegen en

sjalot 5 min. marineren.

Mosterd erdoor roeren en rest van olie eraan toevoegen.

Gerookte kip en bospeen door dressing scheppen. Ricotta uit oven nemen en even laten afkoelen.

Witlofblaadjes losmaken en in de

lengte halveren.

Van veldsla eventueel worteltjes verwijderen. In kom veldsla met witlof met helft van kipmengsel omscheppen. Salade over vier borden verdelen, gebakken Ricotta erop scheppen en rest van kipmengsel eromheen lepelen.

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.