Slanke RECEPTEN - Hawaispies met ijsbergsla-stamppot


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Hawaispies met ijsbergsla-stamppot

Dieet Recept Hawaispies met ijsbergsla-stamppot

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 0 sterren


Ingrediënten Recept
Voor 4 personen

Voedingswaarde : 485 kcal p.p.



900 g geschilde aardappels

4 Hawaïspiezen

1,5 eetlepel olie

1 ui

1 rode paprika

50 g boter of margarine

2 theelepels tijm

2 theelepels bouillonpoeder

2 perziken

1 krop ijsbergsla

ca. 1 dl melk

zout

peper





Instructies Recept
Grill voorverwarmen op de hoogste stand.

In een pan met weinig water en

zout de aardappels in ca. 12 minuten gaar koken.

Intussen de Hawaïspiezen en het grillrooster bestrijken met olie. Spiezen op rooster, met lekbak eronder, onder grill schuiven en in ca. 6 minuten

rondom bruin en gaar grilleren. Intussen ui pellen en snipperen.

Paprika schoonmaken en in kleine stukjes snijden. In pan 25 g boter verhitten.

Ui, paprika en tijm ca. 3 minuten zachtjes bakken. Bouillonpoeder erdoor

roeren en nog even meewarmen.

Perziken schoonmaken en in blokjes

snijden. IJsbergsla schoonmaken en in reepjes snijden. Aardappels afgieten en fijnstampen. Rest van boter en zoveel melk erdoor roeren dat smeuige puree ontstaat.

Achtereenvolgens ijsbergslareepjes,

paprikamengsel en perzikblokjes erdoor roeren. Op zacht vuur heet laten

worden. Op smaak brengen met zout en peper. Overdoen in schaal en Hawaïspiezen erop leggen.

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.