Ingrediënten Recept
Voor 4 personen
Voedingswaarde : 485 kcal p.p.
900 g geschilde aardappels
4 Hawaïspiezen
1,5 eetlepel olie
1 ui
1 rode paprika
50 g boter of margarine
2 theelepels tijm
2 theelepels bouillonpoeder
2 perziken
1 krop ijsbergsla
ca. 1 dl melk
zout
peper
Instructies Recept
Grill voorverwarmen op de hoogste stand.
In een pan met weinig water en
zout de aardappels in ca. 12 minuten gaar koken.
Intussen de Hawaïspiezen en het grillrooster bestrijken met olie. Spiezen op rooster, met lekbak eronder, onder grill schuiven en in ca. 6 minuten
rondom bruin en gaar grilleren. Intussen ui pellen en snipperen.
Paprika schoonmaken en in kleine stukjes snijden. In pan 25 g boter verhitten.
Ui, paprika en tijm ca. 3 minuten zachtjes bakken. Bouillonpoeder erdoor
roeren en nog even meewarmen.
Perziken schoonmaken en in blokjes
snijden. IJsbergsla schoonmaken en in reepjes snijden. Aardappels afgieten en fijnstampen. Rest van boter en zoveel melk erdoor roeren dat smeuige puree ontstaat.
Achtereenvolgens ijsbergslareepjes,
paprikamengsel en perzikblokjes erdoor roeren. Op zacht vuur heet laten
worden. Op smaak brengen met zout en peper. Overdoen in schaal en Hawaïspiezen erop leggen.