Slanke RECEPTEN - Hartige aardappeltaart


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Hartige aardappeltaart

Dieet Recept Hartige aardappeltaart

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 3 sterren


Ingrediënten Recept

  • Voor het deeg:

  • 80 gram bloem

  • 10 gram geraspte oude kaas

  • 40 gram halvarine

  • 1 eetlepel koud water


Voor de vulling:


  • 250 gram courgette

  • 150 gram aardappelen

  • 1 ei

  • 1,25 dl light room/sojaroom

  • 65 gram geraspte jongbelegen kaas

  • 1/2 eetlepel kerriepoeder

  • zout en peper

  • 250 gram tomaat


Instructies Recept
Recept voor 4 personen, p.p: 301 kcal, 15 gr vet, 27 gr koolhydraten, 13 gr eiwit

Voorbereiding:


  • Doe de bloem met de oude kaas in een kom.

  • Voeg de in blokjes gesneden halvarine toe.

  • Wreef dit met de vingertoppen door de bloem totdat er een kruimelig mengsel ontstaat.

  • Voeg het water toe en kneed kort totdat er een samenhangend deeg ontstaat.

  • Maak een bal van het deeg en laat die verpakt in plastic folie gedurende een uur rusten.


Bereiding:


  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkvlak.

  • Bekleed een taartvorm met het uitgerolde deeg.

  • Prik met een vork in het deeg om regelmatige afstanden.

  • Bak de taart ca 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de taart begint te kleuren.

  • Maak intussen de vulling.

  • Schil de courgette en de aardappelen en rasp ze op een grove rasp.

  • Druk er tussen 2 handen zoveel mogelijk vocht uit.

  • Klop het ei los met de room en 50 gram van de jonge belegen kaas.

  • Kruid met wat kerriepoeder, zout en peper.

  • Verdeel het aardappel-courgettemensel over de voorgebakken taart bodem.

  • Giet er de eierroom overheen.

  • Snijdt de tomaten in plakken en beleg er de taart mee.

  • Bestrooi met de resterende kaas.

  • Schuif de taart nog eens 30 tot 40 minuten in de oven totdat de vulling vast is en de bovenkant mooi gekleurd.

  • Serveer warm of lauwwarm.

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Door constance op 12-09-2006 15:19:04
zelf zou ik kiezen voor magere kwark i.p.v halvarine voor het deeg.