Ingrediënten Recept
- Voor het deeg:
- 80 gram bloem
- 10 gram geraspte oude kaas
- 40 gram halvarine
- 1 eetlepel koud water
Voor de vulling:
- 250 gram courgette
- 150 gram aardappelen
- 1 ei
- 1,25 dl light room/sojaroom
- 65 gram geraspte jongbelegen kaas
- 1/2 eetlepel kerriepoeder
- zout en peper
- 250 gram tomaat
Instructies Recept
Recept voor 4 personen, p.p: 301 kcal, 15 gr vet, 27 gr koolhydraten, 13 gr eiwit
Voorbereiding:
- Doe de bloem met de oude kaas in een kom.
- Voeg de in blokjes gesneden halvarine toe.
- Wreef dit met de vingertoppen door de bloem totdat er een kruimelig mengsel ontstaat.
- Voeg het water toe en kneed kort totdat er een samenhangend deeg ontstaat.
- Maak een bal van het deeg en laat die verpakt in plastic folie gedurende een uur rusten.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkvlak.
- Bekleed een taartvorm met het uitgerolde deeg.
- Prik met een vork in het deeg om regelmatige afstanden.
- Bak de taart ca 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de taart begint te kleuren.
- Maak intussen de vulling.
- Schil de courgette en de aardappelen en rasp ze op een grove rasp.
- Druk er tussen 2 handen zoveel mogelijk vocht uit.
- Klop het ei los met de room en 50 gram van de jonge belegen kaas.
- Kruid met wat kerriepoeder, zout en peper.
- Verdeel het aardappel-courgettemensel over de voorgebakken taart bodem.
- Giet er de eierroom overheen.
- Snijdt de tomaten in plakken en beleg er de taart mee.
- Bestrooi met de resterende kaas.
- Schuif de taart nog eens 30 tot 40 minuten in de oven totdat de vulling vast is en de bovenkant mooi gekleurd.
- Serveer warm of lauwwarm.