Ingrediënten Recept
4 lamskoteletjes (samen 250 g met bot)
2 gele paprika’s
2 ontvelde vleestomaten
1 1/2 eetlepel olijfolie
1 fijngesneden sjalotje
2 teentjes knoflook
100 gram witte rijst
4 dl groentebouillon
2 eetlepels fijngesneden peterselie
Grof gemalen peper
Zout
1 eetlepel reepjes basilicum
Instructies Recept
Gevulde paprika’s: oven voorverwarmen op 180°C. In een halve eetlepel olijfolie 1 fijngesneden sjalotje en 1 uitgeperst teentje knoflook 5 min. bakken. De 100 gram witte rijst erdoor roeren en 1 min. meebakken. 2 dl
groentebouillon toevoegen en aan de kook brengen. Omroeren en afgedekt op laag vuur in 15 min. gaar koken. 2 gele paprika’s met steel halveren. Rijst met 2 eetlepels fijngesneden peterselie omscheppen, paprikahelften ermee vullen. Paprika’s in ovenschaal zetten, en nog 2 dl bouillon erbij schenken. Paprika’s in midden van oven 25 min. bakken.
Lamskoteletjes: 2 ontvelde vleestomaten in blokjes snijden. 4 lamskoteletjes (samen 250 g met bot) met grof gemalen peper en zout bestrooien. Antiaanbakpan met geplette teen knoflook inwrijven.
Hierin koteletjes in 1 el olijfolie aan beide kanten dichtschroeien, vuur
temperen, tomaatblokjes toevoegen en in nog 5 – 7 minuten zacht laten
worden. Met zout en peper op smaak brengen en met 1 el in reepjes
gesneden basilicum bestrooien. Bij paprika’s serveren.
Uitgebreid recept voor 2 personen, 450 kcalorieen p.p