Ingrediënten Recept
Voor 2 personen
Voedingswaarde : 330 kcal p.p.
1 ui
1 kg verse spinazie
50 g Emmentaler kaas (stukje)
2 eieren
zout
1 el boter of margarine
peper
nootmuskaat
2 el zure room
1/2 el paneermeel
Instructies Recept
Ui pellen en fijnsnipperen.
Spinazie wassen en uitzoeken. Met aanhangend water in pan doen.
Korstjes van kaas snijden. Kaas grofraspen.
Eieren in ca 10 min. hardkoken. Laten schrikken, pellen en overlangs
halveren.
Boven kommetje dooiers eruit wippen en fijnprakken.
Spinazie op matig vuur ca 5 min. laten slinken. Af en toe omscheppen. Zout
toevoegen. In nog ca 5 min. zachtjes gaarkoken. In vergiet goed laten
uitlekken. Op plank grofhakken. Terugdoen in pan.
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
In koekenpan boter verhitten. Ui ca 3 min. fruiten.
Aan spinazie toevoegen: ui, peper, nootmuskaat en zure room. Door elkaar
mengen.
3/4 Deel van spinaziemengsel in lage ovenschotel doen.
Door rest van spinazie eidooier roeren. Hiermee eihelften hoog opvullen.
Paneermeel en kaas erover strooien.
Eihelften op spinazie in schotel
zetten. In ca 2 min. onder grill kaas laten smelten.
Direct opdienen.