Slanke RECEPTEN - Gerookte aubergine en groentecurry


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Gerookte aubergine en groentecurry

Dieet Recept Gerookte aubergine en groentecurry

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 4 sterren


Ingrediënten Recept
Voor 2 personen

Voedingswaarde: ca. 225 kcal. p.p. of 4,5 points.



Voor de kruidenpasta:

2 tenen knoflook, geschild

2 cm verse gember, geschild en fijngehakt

1 eetl gemalen komijn

1 theel gemalen koriander

1/2 theel gemalen kardemom

1 theel gemalen fenegriek

1 theel koenjit (kurkuma)

1 flinke rode chilipeper, zonder zaden

1 theelepel zout



Voor de curry:

1 aubergine

2 dl kokosmelk

1 theel olie

1 ui, in dunne parten

1/2 wortel

1 (oranje) paprika

1 blik tomaatblokjes

aardappelen (200 gram)

verse koriander



Instructies Recept
Pureer alle ingredienten voor de kruidenpasta met wat water in een

keukenmachine tot een grove pasta.

Steek de aubergine aan een spies of leg direct in de gasvlam, of onder een

hete gril. Draai en bak tot de buitenkant geblakerd is. Laat afkoelen. Snijd de steel eraf en halveer de aubergine in de lengte.

Schep het vruchtvlees eruit en gooi

de huid weg. Pureer met de kokosmelk.

Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui 4-5 min.

Roer de kruidenpasta erdoor en bak nog eens 2 min. Doe wortel erbij, 10 min. Paprika en tomaten,aardappelen en 200 ml water. Laat 20 min. pruttelen. Schep om met het kokos-auberginemengsel. Laat 10-15 min. koken. Garneer met koriander en serveer met rijst.

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.