Ingrediënten Recept
Voor 2 personen
Voedingswaarde: ca. 225 kcal. p.p. of 4,5 points.
Voor de kruidenpasta:
2 tenen knoflook, geschild
2 cm verse gember, geschild en fijngehakt
1 eetl gemalen komijn
1 theel gemalen koriander
1/2 theel gemalen kardemom
1 theel gemalen fenegriek
1 theel koenjit (kurkuma)
1 flinke rode chilipeper, zonder zaden
1 theelepel zout
Voor de curry:
1 aubergine
2 dl kokosmelk
1 theel olie
1 ui, in dunne parten
1/2 wortel
1 (oranje) paprika
1 blik tomaatblokjes
aardappelen (200 gram)
verse koriander
Instructies Recept
Pureer alle ingredienten voor de kruidenpasta met wat water in een
keukenmachine tot een grove pasta.
Steek de aubergine aan een spies of leg direct in de gasvlam, of onder een
hete gril. Draai en bak tot de buitenkant geblakerd is. Laat afkoelen. Snijd de steel eraf en halveer de aubergine in de lengte.
Schep het vruchtvlees eruit en gooi
de huid weg. Pureer met de kokosmelk.
Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui 4-5 min.
Roer de kruidenpasta erdoor en bak nog eens 2 min. Doe wortel erbij, 10 min. Paprika en tomaten,aardappelen en 200 ml water. Laat 20 min. pruttelen. Schep om met het kokos-auberginemengsel. Laat 10-15 min. koken. Garneer met koriander en serveer met rijst.