Ingrediënten Recept
- 1 1/2 eetl milde mosterd, of naar eigen smaak
- 1 1/2 eetl grove mosterd, of naar eigen smaak
- 1 1/2 eetl heldere honing
- 1 afgestreken theel van elk van de volgende
kruiden: gedroogde rozemarijn, salie en thijm
- 6 eetl droge witte wijn
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 4 kipfilets (ca. 600 gr samen)
- 30 gr paneermeel
- partjes citroen of limoen voor de garnering
Instructies Recept
Voor de beste resultaten moet u de kip minstens 2
uur laten marineren.
- Meng beide soorten mosterd met de honing en de
kruiden en klop het mengsel met een garde.
- Houd afgestreken eetlepels van het mosterdmengsel
achter voor later en meng de rest witte wijn
en de knoflook.
- Giet de marinade in een ondiepe glazen of porselei-
nen schaal, wentel de kipfilets hierdoor, dek de
schaal af en laat de kip minstens 2 uur marineren in
de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- Meng het achtergehouden mosterdmengsel met het
paneermeel en druk deze lichtjes op de gemarineer-
de kipfilets.
- Schrik deze naast elkaar op een bakplaat
en bak ze in 30 minuten in de hete oven tot het kip-
pevlees net gaar is.
- Rooster de kipfilets vervolgens 5 min onder een hete grill tot ze goed gaar en goudbruin van kleur zijn.
- Garneer het gerecht met de partjes citroen of limoen en dien direct op.
Voor 4 personen ca. 221 k calorieen per portie