Ingrediënten Recept
250 g rundergehakt
1 ui
2 takjes munt (of peterselie)
50 g ontpitte zwarte olijven
2 eetlepels paneermeel
Zout en peper
2 eetlepels olie
2 dl gekruide tomatensaus
1 mespuntje kaneel
Instructies Recept
Dit recept is voor 2 personen, 485 kcalorieen per persoon
Hak de munt fijn. Halveer de olijven. Pel en snipper de ui. Meng het
gehakt met het paneermeel, de helft van de munt, zout en peper. Maak er
kleine gehaktballetjes van.
Verhit de olie in een braadpan. Bak de gehaktballetjes rondom bruin.
Voeg de ui toe en bak hem ca. 5 minuten op zacht vuur mee. Doe de
tomatensaus, de olijven en de kaneel erbij. Breng op smaak met zout en
peper. Laat alles in ca. 5 minuten zachtjes gaar worden. Verdeel de
gehaktballetjes met de saus over 2 borden en garneer met de rest van de
munt.