Ingrediënten Recept
Voor 4 personen
Voedingswaarde : 440 kcal p.p.
1 ui
1 prei (ca. 200 g)
50 g margarine
1 teentje knoflook
400 g rundergehakt
1 ei
1.5 tl majoraan
zout
peper
1.5 tl paprikapoeder (mild)
4 beschuiten
1/2 rode paprika
1 plak jong belegen kaas a 75 g
6 gevulde olijven
3 el tomatenketchup
Instructies Recept
Ui pellen en fijn snipperen.
Van prei lelijk blad en worteltjes
verwijderen. In ringen van ca. 1 cm snijden. In zeef wassen en laten
uitlekken.
In koekenpan helft van margarine verhitten. Ui en prei ca. 5
min. zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Ui-preimengsel in kom doen. Beetje laten afkoelen.
Toevoegen: gehakt, ei, majoraan, zout, peper en paprikapoeder.
Beschuiten erboven verkruimelen. Goed door elkaar mengen.
Tot gebruik afgedekt in koelkast
zetten.
Paprika wassen en zaadlijst verwijderen. Paprika in smalle
reepjes snijden. In pan ruim water aan de kook brengen. Paprika ca. 3 min.
koken. Afgieten.
Van kaas korstjes verwijderen. Kaas in dunne reepjes snijden.
Olijven in plakjes snijden.
In koekenpan met antiaanbaklaag rest van margarine verhitten.
Gehakt in pan doen en uitdrukken tot koek net zo groot als panbodem. Op matig vuur ca. 10 min. bakken. Met behulp van deksel gehaktkoek voorzichtig keren.
Andere kant nog ca. 5 min. bakken. Bovenkant bestrijken met ketchup.
Paprikareepjes en olijven erover verdelen. Kaasreepjes erover verdelen.
Met deksel op pan nog ca. 5 min. zachtjes bakken.
Gehaktkoek op schaal laten glijden. In 4 punten snijden.