Ingrediënten Recept
- 3 eetl citroensap
- 3 eetl droge sherry
- tabasco
- 3 eetl appelazijn
- 2 theel zoutarme ketjap
- versgemalen peper
- 2 theel plantaardige olie
- 3 theel water
- 2 afgestreken theel gedroogde oregano
- 24 grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 12 rode of groene slabladeren
- 6 schijfjes citroen
Instructies Recept
Dit is een voorgerechtje, biijv voor de barbecue
- Meng het citroensap met de sherry, enkele druppels tabasco (naar smaak), de azijn, de ketjap, wat versgemalen peper, de olie, het water en de oregano
in een ondiepe schaal.
- Schep de garnalen door deze marinade, dek de schaal af en laat ze 15 tot 30 minuten in de koelkast staan.
- Verwarm de grill intussen voor.
- Schik de garnalen in één laag op een bakplaat en rooster ze 3 minuten onder de hete grill.
- Keer de garnalen om, bestrijk ze met de marinade en laat ze nog 3 minuten grilleren tot ze roze en net gaar zijn.
- Verdeel de slabladeren over 6 borden en bedek ze elk met 4 gegrilleerde garnalen.
- Garneer elke portie met een schijfje citroen en dien direct op.
Voor 6 personen, ca. 53 calorieen per portie