Recept: Gebakken schol met vanille
|
Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 
|
Ingrediënten Recept
- 4 dl visbouillon (van tablet)
- 1 dl droge witte wijn
- 2 dl slagroom
- ½ vanillestokje, opengesneden
- zout
- witte peper
- 1 - 2 tl citroensap
- 2 el fijngesneden peterselie
- 8 kleine scholfilets (zonder vel)
- 25 g boter of margarine
- toefjes peterselie
Instructies Recept
- Bouillon en wijn op zacht vuur tot 1/3 laten inkoken.
- Slagroom en vanillestokje toevoegen en saus 5 min. zachtjes laten trekken.
- Vanillestokje verwijderen en saus met zout, peper en citroensap op smaak brengen.
- Voor serveren peterselie door saus roeren.
- Schol met zout en peper bestrooien en in boter aan beide zijden ± 1 min. bakken.
- Saus over borden verdelen, vis erop leggen en met toefjes peterselie garneren.
- Serveren met kleine gekookte aardappelen, die even met wat fijngesneden peterselie omgeschud zijn.
4 personen, 295 k calorieen p.p.